Altena’s Molens

Wilt u weten hoe een molen er van binnen uitziet? dan is dit uw kans!

Hét internationaal bekend en herkende symbool voor Nederland is de molen. Ook het Land van Heusden en Altena kent een rijke molenhistorie. Maar liefst elf molens zijn ondergebracht bij stichtingen of gemeenten. Dit is natuurlijk te veel om u allemaal in een dag te laten beleven. Wij hebben een afwisselend programma gemaakt van melk, brood, streekkoek en molens zo krijgt u en leuke indruk van ons mooie Brabantse land.

U wordt ontvangen bij de Melk-Drive, waar een kopje koffie/thee en een lekkere molenkoek klaar staan. Daar beleeft u het boerenleven anno nu. Hoe komt nu eigenlijk een bekertje boerenmelk tot stand?

Daarna schuift u aan bij een echte streeklunch met brood gemaakt van eigen melk, de “boeremellukmik”. Met een goed gevulde buik vertrekken we naar het plaatsje Meeuwen waar u de “Witte Molen” gaat bekijken. Eenmaal binnen in de molen zult u versteld staan van het aantal verschillende bakproducten, die u tevens voor een zacht prijsje als souvenir mee naar huis kan nemen.

De gezellige reis door het mooie Land van Heusden en Altena vervolgt zich naar Almkreek waar een lekker kop koffie of thee voor u klaar staat. Hierna gaan we verder naar het oude vestingstadje Woudrichem aan de Merwede. Dit dorpje wordt in
de plaatselijke volksmond “Woerekum” genoemd. Waar we een bezoek brengen aan de molen Nooit Gedagt.

Ter afsluiting van de dag kunt u op eigen gelegenheid een wandeling maken en misschien een kijkje nemen in de dokterspraktijk van Dr. Tinus.

Inbegrepen:

Rondleiding Melk-Drive
Streeklunch, koffie/thee/streeksap/molenkoek
Educatieve boekje Malende molens
2 x koffie/thee Almkreek
Attentie
Entree molens

Tijdsindicatie: circa 5,5 uur
Melk Drive Genderen Melk Drive Genderen